Nadčasový příběh o cestě za sebou samým. Lenka Fuentes vydává svou první knihu

Chtěli byste se podívat na Bali? Možná vám to vyjde a užijete si krásnou exotickou dovolenou. Pokud si to zatím nemůžete časově, nebo finančně dovolit, máme pro vás malou ochutnávku tohoto indonéského ostrova; knížku Liberečanky Lenky Fuentes Poslední kolébka.

Spisovatelka Lenka Fuentes

Každý okamžik nám dává novou šanci svobodné volby. Tou pak určujeme směr našeho života. To píše na titulní stránce své první knihy Poslední kolébka Liberečanka Lenka Fuentes. Bývalá novinářka, a teď cestovatelka a průvodkyně osobním rozvojem, žije střídavě ve městě pod Ještědem a na Bali. A právě na tento exotický ostrov v daleké Indonésii čtenáře její kniha zavádí. Poslední kolébku, kterou pokřtí 19. května v Liberci herečka Lucie Zedníčková, si už přečetla redaktorka Ivana Bernáthová.

„Nezapomeň na to, že jsi důležitou a nenahraditelnou součástí nádherného obrazu mozaiky světa. Když si to uvědomíš, pak existuje nikdo a nic, co by zranilo tvé srdce a oslabilo tvou duši i tělo.“ To píše v kapitole Pravda tvořivé síly Lenka Fuentes.

Její knížka je plná pozitivní psychologie a lehce se dotýká oblasti spirituality. Je to příběh ženy, která se vydává na Bali, kde se setkává s místním mágem, který jí otevírá dveře k základním životním pravdám a dává jí klíč k tajemství tvořivé síly, kterou má podle něj uvnitř sebe každá lidská bytost a která byla po věky v lidech potlačená.

Kniha Poslední kolébka je nadčasový příběh, který může být další inspirací pro ty ženy a dívky, které se na svou objevnou cestu chystají, či začínají chápat, že kouzlo šťastného života je v pochopení a hlubokém prožití poznání, kým doopravdy jsou, tedy přijmout sám sebe a žít svůj život v lásce, radosti, důvěře, pokoře, zdraví, vděčnosti za vše, co prožíváme.

Poslechněte si rozhovor s autorkou knihy, paní Lenkou Fuentes.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.