Na větvi s Halinou. Zpěvačka Irena Budweiserová a herečka Tereza Blažková hosty Haliny Pawlowské

7. listopad 2022

Český rozhlas uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou"  v přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) v Lázních Bělohrad. Hosty pořadu jsou zpěvačka Irena Budweiserová a herečka Tereza Blažková.

Zpěvačka, textařka, skladatelka a pedagožka Irena Budweiserová, v letech 1980-1987 a 1990-2010 členka skupiny Spirituál kvintet, vystudovala zpěv na Pražské konzervatoři, mimo jiné u Laďky Kozderkové. Během svého studia v roce 1980 nastoupila do Spirituál kvintetu, ve kterém až na kratší odmlku působila až do roku 2010.

Čtěte také

Kromě třicetiletého působení s naší služebně nejstarší kapelou, prošla tato výjimečná zpěvačka různými hudebními žánry od gospelů přes blues, šanson, jazz, až po působení v několika muzikálech.

Irenu Budweiserovou je ale možné představit také jako výtvarnici či zahradnici a chovatelku domácích zvířat. Tedy psa - vlkodava a kočky. Psaní textů a koncertování samozřejmě nešidí, ale po jedenácti letech obývání stavení se zahradou zjišťuje, že se domů ráda vrací a ještě raději zůstává. A vytváří mozaikové obrazy.

Herečka Tereza Blažková

Herečka Tereza Blažková se narodila v Ústí nad Orlicí, vystudovala Jazykovou a literární kulturu na Univerzitě Hradec Králové a Management v kultuře na Masarykově univerzitě v Brně.

Čtěte také

V roce 2020 absolvovala na Vyšší odborné škole herecké v oboru Herectví a moderování. První cenné zkušenosti z profesionálních divadelních scén získala během hostování ve Východočeském divadle Pardubice v inscenaci Rasputin a také v Tajemství Městského divadla Mladá Boleslav. Donedávna rovněž účinkovala v Divadle Kolowrat v inscenacích Bez otce a Zámek.

Na svém repertoáru má v současné době také pohádkové postavy v Divadle Anfas v inscenacích Alenka a její říše divů, Rákosníček a hvězdy a Bob a Bobek na cestách.

Na televizních obrazovkách jste mohli Terezu vidět v seriálech Tátové na tahu, Bohéma, Doktor Martin či v dokumentárním cyklu Osudové lásky, kde ztvárnila herečku Sophii Körner. Rovněž se objevila ve filmech Já, Olga Hepnarová, Rašín nebo Vysoká hra.

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská milé hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.