Na Šluknovsku mají po uklidnění paniky ze zvýšení kriminality jiný problém - drogy

30. leden 2013

Obavy ze zvýšené kriminality po lednové amnestii se na Šluknovsku nenaplnily. Situace v regionu je teď klidná. Na tom se shodli starostové měst a obcí s vedením Ústeckého kraje při včerejším jednání v Rumburku. Objevil se ale jiný problém – drogy.

„Této situaci jsme se při našem setkání věnovali. Velkým problémem je právě drogová kriminalita, která jde ruku v ruce s majetkovou trestnou činností a s násilnou trestnou činností. Víme, že Policie České republiky Ústeckého kraje bude v tomto roce věnovat veškerou iniciativu právě tomuto problému. Co se týče kriminality přímo ve Šluknově, tam je situace celkem stabilizovaná,“ říká nezávislá starostka Šluknova Eva Džumanová.

Policie se proto na drogy ve Šluknovém výběžku víc zaměří. Na jednání v Rumburku to slíbil krajský policejní ředitel Tomáš Landsfeld.

Podle krajského radního pro sociální oblast a bezpečnost Martina Kliky z ČSSD je důležitá sociální podpora i fungování K-centra ve Šluknovském výběžku.

„Všude, kde to je na městech, a začnete mluvit o nějaké podpoře těchto center a o nějakém výměnném programu, popřípadě placení terénních sociálních služeb, je to pro politiky většinou negativní. Zástupci samosprávy ví, že to potřebují, a hledají finanční prostředky, jak zdejší K-centrum zachovat. V tom vidím pozitivní krok, řešení koncových uživatelů je velice důležité,“ uvedl Klika.

Spustit audio