Na Silvestra a na Nový rok nepojedou v Libereckém kraji některé spoje

V poslední den letošního roku a první den toho následujícího musejí cestující v Libereckém kraji počítat s omezením některých spojů. A to jak vozů městské hromadné dopravy, tak i vlaků.

MHD v Liberci

Například v Liberci budou jezdit autobusy na Silvestra jako ve všední den, poslední spoje ale vyjedou už ve 21 hodin. Na Nový rok pak začnou autobusy jezdit až od 8:30. A to platí i pro linku číslo 11 a X11 z Liberce do Jablonce nad Nisou.

MHD v Jablonci nad Nisou

V Jablonci nad Nisou pak 31. prosince vůbec nepojedou linky číslo 108 až 118 nebo linka 126. V provozu bude naopak spoj číslo 121 z Jablonce do Hrabětic přes Bedřichov. Na ostatních linkách v Jablonci bude provoz jako v pracovní den o prázdninách s tím, že poslední autobusy pojedou kolem 18. hodiny. Na Nový rok pak nebudou jezdit linky 107 a 116. Na ostatních trasách bude nedělní provoz od 7 ráno.

Z Jablonce na nádraží v Rychnově

Jablonecká dopravní vypravila dva mimořádné spoje k poslednímu a prvnímu rychlíku z Liberce do Pardubic. Na Silvestra pojede tenhle speciál od posledního rychlíku v 19:51 z Rychnova do Jablonce. Končí ale na zastávce Ostrý roh v Rýnovicích. A na Nový rok naopak vyjede autobus z jabloneckého nádraží k prvnímu rychlíku už v 5:45.

Omezení vlakových spojů

Na Nový rok nepojedou na hlavních tazích z Liberce na Pardubice a Ústí nad Labem první ranní spoje, vlaky se začnou rozjíždět až mezi 6. a 7. hodinou ráno. Večer skončí většina vlaků už mezi 18. a 19. hodinou.

„Mezi Libercem a Pardubicemi a Libercem a Ústím nad Labem nepojedou poslední dva rychlíky. Poslední večerní spoje nepojedou ani na rychlíkové lince z Kolína přes Českou Lípu na Rumburk a Šluknov. Stejně nepojedou poslední osobní vlaky od Liberce na Jaroměř nebo mezi Železným Brodem a Tanvaldem,“ uvedl mluvčí společnosti Arriva Jan Holub.

Na přelomu roku budou také omezeny večerní a ranní autobusy do Prahy.

Spoje do Bedřichova

Z Jablonce nad Nisou se lidé do oblíbeného horského střediska dostanou naposledy spojem číslo 101, který vyjede v 17:21 z Rychnova. A z Liberce pojede poslední autobus MHD do Bedřichova ve 20:22.

Spustit audio

Související