Na semilském Ostrově se bavili jako ve středověku

19. květen 2019

Družina krále Václava IV., bujné koně, lesklé zbroje, dvorské tance, rej krásných cikánek, stará řemesla a ještě mnohem více včetně rytířských turnajů. To vše je na programu dnes odpoledne na semilském Ostrově.

Semilský park Ostrov, který se nachází přímo v centru města, žije dnes, v neděli 19. května, středověkem. A to především díky divadelní a hudební společnosti Štvanci, která se podílí i na natáčení historických filmů a dokumentů a loni dokonce získala ocenění skupina roku v kategorii Rytířský turnaj na koních.

Na programu jsou i sokolnické ukázky, tedy vznešené umění středověkého lovu v režii společnosti FALCONIA v čele s jedním ze zakládajících členů, Jaroslavem Pelíškem, který se věnuje jízdnímu sokolnictví a lovu v sedle koně.

Celé odpoledne na semilském Ostrově vyhrává živá středověká hudba DEI GRATIA. Celkový historický dojem umocňují písně zpívané v originálních starých, mnohdy již dávno zapomenutých jazycích.

zdroj: Jaroslav Hoření

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.