Na nohou jsem od sedmi ráno do půl třetí v noci. Klukům chci ale vždy vyhovět, říká kuchař národního týmu

I během osmého dne světového šampionátu se ve Speciálu Radiožurnálu Sport před duelem Česka proti Rakousku objevili vzácní hosté. Kuchař národního týmu Michal Kuczera prozradil, jak dlouhý čas stráví v kuchyni během zápasového dne. Dají si po vítězném duelu pivo hráči nebo jen realizační tým? Co by pro tým trenéra Radima Rulíka znamenal příjezd Martina Nečase? Co nejraději vaří olympijský šampion z Nagana Jiří Šlégr? Poslechněte si.

Martine, jak sis užil první týden světového šampionátu?

Je to pro mě příjemné překvapení. Líbí se mi předvedená hra českého týmu. Doufám, že se produktivita týmu ještě trochu zlepší. Jinak atmosféra je úžasná. Nejen při českých zápasech, protože třeba i na zápase Rakouska proti Finsku bylo na tribunách patnáct tisíc lidí. Snad turnaj pro český tým dobře dopadne.

Michale Kuczero, od českých hráčů na turnaji slýcháme, že si náramně pochutnávají na krevetách.. Čím to je?

Zavedli jsme to už v Třinci. Není to ale jen o krevetách. Každopádně jsme tam pro každého hráče i členy realizačního týmu. Děláme pro ně všechno. Dnes jsem tam měl objednávku, že realizační tým si objednal pětkrát smažený sýr.

Čtěte také

Jak tedy udělat krevety, které chutnají celému národnímu týmu?

Včera mi volal Martin Růžička, že to nesmím všechno říkat. Dělám to na extra panenském olivovém oleji, bylinkách, lehce chilli atd.

Poručil si někdo z týmu něco, že jste mu to zatrhl?

Kluci mají svoji hlavu. Ví, co můžou a nemůžou. Za deset let, co jezdím s Třincem, se nikdy nestalo, že by někdo nevěděl, co a jak.

Padne po vítězném utkání i pivo?

Já si ho dávám. Hokejisté maximálně jedno malé pivko, jinak ne.

Mají hráči slíbený nějaký pokrm, když se bude na turnaji nadále dařit třeba tak, že to vyjde i na medaili?

Žebírka, kachnu nebo svíčkovou. O tom se můžeme bavit po postupu ze čtvrtfinále a dál. Pak můžeme zvednou laťku a klukům něco ugrilovat. 

Pane Šlégr, kdy jste začal vařit vy?

Začal jsem vařit, až když se mi narodila dcera. Došlo mi, že bych se měl jako tatínek také zapojit do domácnosti. Bylo to v roce 1999.

Poslechněte si celý Speciál s hokejovým expertem Radiožurnálu Sport Martinem Procházkou, kuchařem Michalem Kuczerou a olympijským šampionem z Nagana Jiřím Šlégrem, audio je v úvodu článku.

Spustit audio

Související