Na Máchově jezeře zahajují provoz výletní lodě. Zatím ale není moc koho vozit

8. květen 2021 10:54

Na Máchovo jezero v sobotu poprvé vyplují výletní lodě. Zatím budou fungovat jako hromadná doprava, výletní plavby zatím protiepidemická opatření neumožňují.

„Budou to dvě zastávky mezi Starými Splavy a Doksy. Lodě budou jezdit jenom o víkendu, budou to časy 13 a 15 hodin z Doks a 13:20 a 15:20 ze Starých Splavů. Ono není moc koho vozit, protože rekreační zařízení jsou prázdná,“ přiblížil začátek sezony jednatel Regaty Máchovo jezero Vladimír Reichert.

Změny, letos zatím spíše kosmetické, čekají i dvě hlavní pláže u Máchova jezera. Ty od předchozího provozovatele přebrala do správy dokská radnice, která má na úpravy Hlavní pláže a pláže Klůček už připravenou studii. Podle ní by se měly zachovat bujné borové porosty, naopak by se mělo dbát na střízlivější vzhled různých provozoven a dalšího zařízení. Rychlost změn bude podle starostky Doks Evy Burešové ze SLK záviset hlavně na finančních zdrojích.

Myší zámek uprostřed jezera

„V současné době jsme před schválením urbanistické studie, kterou by mohli zastupitelé v červnu posvětit. Následně si řekneme, která další etapa bude pro nás důležitá, kterou bychom začali. Rozpočet bude velmi důležitý k tomu, abychom věděli, jak jednotlivé projekty financovat,“ doplnila Eva Burešová. Město plánuje úpravy financovat z vlastních zdrojů, pomocí dotací i zapojením soukromých investorů.

Výhled na Máchovo jezero
Spustit audio

Související