Na libereckém sídlišti Gagarinova asi někdo tráví psy. Fenku Amy to skoro stálo život

28. duben 2021 15:10

Otrava je noční můrou každého majitele domácího zvířete. Stačí malá nepozornost a život čtyřnohého přítele může být v ohrožení. To se teď stalo ženě z Liberce. Její fenka jokšírského teriéra při venčení na sídlišti Gagarinova sežrala maso, které bylo asi záměrně otrávené. Veterinářům se zvíře podařilo zachránit.

„Doktorem jsem asi sedmnáct let a zhoršuje se to. Možná, že jsem měl jednu otravu za půl roku, teď to opravdu řeším jednou dvakrát do měsíce. Často se to může zvládnout, nesmí se přijít pozdě,“ uvedl liberecký veterinář Jiří Jiroudek, který otrávenou fenku vyléčil. Při podezření na otravu také majitelům zvířat radí, aby do psa lili peroxid vodíku tak dlouho, než se vyzvrací.

Zachráněná fena a její šťastná majitelka

Podle policejní mluvčí Ivany Balákové nejsou otravy zvířat ojedinělé, jen se k policistům informace o travičích často nedostanou. Lidé si je sdělují třeba jen na sociálních sítích. Na základě takovéto komunikace na facebooku například letos v únoru policie v Liberci prověřovala pohozené návnady se špendlíky na sídlišti v ulicích Hvězdná, Oblačná a Skalní. Majitelé psů by přitom měli podezření hlásit vždy přímo na policii, už kvůli zajištění důkazů. Trestní oznámení na neznámého pachatele podá i majitelka otrávené jokšírské teriérky.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související