Na libereckém obchvatu komplikuje dopravu renovace protihlukové zdi. Město plánuje další uzavírky

24. červenec 2019 09:06

Oprava protihlukové zdi na obchvatu Liberce může trvat až do konce října. Do té doby má stavební firma povolení pro renovaci. Na místě se tvoří kolony.

Na opěrné zdi obnovuje stavební firma železobetonovou římsu se svodidly. Nový bude taky portál nad vjezdem do libereckého tunelu, na kterém je umístěná světelná signalizace, tedy červené nebo zelené světlo. Termín dokončení potvrdil Českému rozhlasu mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Každý den v dopravních špičkách se v místě ve směru z Liberce na Děčín tvoří kolony. Doprava je zde svedena do jednoho pruhu.

Liberec chystá další uzavírky

V Liberci se během léta renovuje tramvajová trať směrem do Lidových sadů, díky čemuž jezdí tramvaje linek 2 a 3 z Hanychova od začátku července jen do stanice na Rybníčku. Dále je na trase nahrazují autobusy. Opravy by měly skončit těsně před začátkem školního roku.

Liberec: Londýnská ulice bude pro řidiče uzavřena až do konce října

Uzavírka Wonkova mostu v Pardubicích

Řidiči v Liberci se musí během léta potýkat s osmnácti velkými dopravními uzavírkami. Neprůjezdný je i průtah městem, který řidiči využívají pro nájezd směrem na Děčín nebo na Prahu. Kvůli rekonstrukci inženýrských sítí i samotné silnice však musí až do konce října využívat objízdné trasy.

Na další omezení by se řidiči měli připravit také na podzim. „Ředitelství silnic a dálnic bude v té době vyměňovat asfalty na silnici 1/35 z Liberce směrem na Chrastavu. Dále úseky v okolí mimoúrovňové křižovatky ve Svárově a na Bedřichovce,“ uvádí vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp.

V listopadu by poté mělo dojít také ke krátkodobému uzavření ulic Doubská a Čechova kvůli rekonstrukci tamních železničních přejezdů. V případě nepříznivého počasí bude akce odložena na jaro 2020.

autoři: Jan Charvát ,
Spustit audio