Na letní Olympiádu dětí a mládeže vysílá Karlovarský kraj početnou výpravu

4. červen 2019 09:30

Mladí sportovci z Karlovarského kraje už brzy poměří síly s vrstevníky na Hrách IX. letní olympiády dětí a mládeže ČR, které budou v Liberci ve dnech 23. - 28. června. 

​Vedle tradičních sportů, jako je například atletika, gymnastika, plavání, volejbal, fotbal či florbal, vypsali letos pořadatelé také soutěž v letním biatlonu, lezení, judu nebo v umělecké disciplíně - graffiti. Největší medailové ambice má Karlovarský kraj v atletice, sportovní střelbě a triatlonu.

Slavnostní zahájení akce se uskuteční v liberecké Home Credit aréně, jako oficiální olympijské domy pak poslouží Sport Park Liberec a koleje Technické univerzity. Předpokládá se, že na akci dorazí až 4 tisíce sportovců a trenérů. Z Karlovarského kraje budou vypraveny autobusy s 221 dětmi, 46 trenéry a třemi vedoucími výpravy. Role vlajkonoše se ujme bývalý fotbalový matador František Dřížďal. Rodiče a kamarádi, kteří se do Libereckého kraje nedostanou, mohou fandit i u televizních obrazovek. ČT sport odvysílá každý den živě až osm hodin závodů.

Akce je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje České republiky. Olympiády se odehrávají ve dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. Svým charakterem navozují atmosféru opravdových olympijských her, kdy nechybí zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, soužití v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy. Více informací najdete na internetových stránkách akce.

autor: nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio

Související