Na Ještědu začala letní sezóna. S chytrými telefony si tam lidé můžou nově zahrát hru Skryté příběhy

Sportovní areál na Ještědu v sobotu 4. června zahájil letní sezónu. Připravený program přilákal spoustu návštěvníků zblízka i zdaleka.  Vyzkoušeli si například běh do strmého ještědského svahu, nebo ho sjížděli na kolech. Byla u toho i reportérka Ivana Bernáthová.

Lidé mohli lanovkou vyjet na vrchol hory, kde se nově dají půjčit tříkolky. „Jezdí se k Pláním, pak se jede po bývalé Liberecké a napojí se na Černý vrch, a z Černého vrchu kolem, jak byla budka na lanovku, tak tam se jede tou pěší zónou, a pak zpátky na Skalku,“ přiblížil jednu z možných tras Míra Tuček, který tříkolky půjčuje.

A jak bude jezdit v letní sezoně lanovka? „V červnu pojedeme jenom pátky, soboty, neděle, ale samozřejmě celé prázdniny jedem denně,“ nastínila Eva Strapková z ještědského infocentra. Pro děti byl na zahájení sezony připraven například skákací hrad, minigolf, nebo různé soutěže. Na Ještědu je také nově vybudované dětské hřiště a připravena je i hra Skryté příběhy.

„Je to mobilní aplikace, která je zdarma. Obsahuje herní trasy, a každá ta trasa má nějaké zastavení. Na každém zastavení slyšíte kousek audia příběhu, kdy vám historická postava říká, co řeší, a vy jí pomáháte tím, že najdete v tom terénu něco zajímavého. Pracujeme s nápisy, se sochami, s rozcestníky, ale vždycky musíte něco vyluštit, takže tím pomáháte ten příběh rozvíjet,“ popsal novou hru její autor Dalibor Naar. Hra je podle něj určena jak pro děti různého věku, tak i pro dospělé.

Spustit audio

Související