Na Ještědu testují sněžná děla, na jaře vyberou nejlepší

2. prosinec 2018

Provozovatelé ski areálu na Ještědu testují nejmodernější technologii v zasněžování. Na jaře vyberou pro areál nejvhodnější sněžná děla.

Současný systém už je totiž nedostačující a zasněžení sjezdovek trvá dlouho. Jak řekl ředitel ski resortu Jakub Hanuš, kromě investování do sjezdovky Skalka bude velkou investicí příštího roku zasněžovací systém. „Letošní zimu jsme vyzvali několik hráčů, aby se přihlásili do výběrového řízení. Tu nejlepší techniku pro nás budeme vybírat jako tu vítěznou,“ řekl Jakub Hanuš.

Desetiletou zkušenost se sněžnými děly má technik ski areálu Ještěd Petr Tomášek. „Když byly nové, byly na špičkové úrovni, ale vývoj jde dopředu a my chceme jít s dobou,“ zdůvodnil testování modernějších sněžných děl.

Středisko, kde začne sezona 14. prosince, má od minulé zimy v dlouhodobém pronájmu od města Liberec společnost Tatry Mountain Resorts, která se zavázala areál zmodernizovat.

Do pronájmu je získala s tím, že do něj v průběhu příštích let investuje až 700 milionů korun. Vybudovat by chtěla i novou sjezdovku a ty stávající rozšířit. To ale pro letošní sezonu zatím v plánu není. Potřebná povolení totiž podle ředitele ski resortu Jakuba Hanuše zatím středisko nezískalo.

zdroj: Eva Malá
Spustit audio

Související