Na Dušičky budou policisté hlídat u hřbitovů i namátkově kontrolovat řidiče

Na sobotu 2. listopadu připadá Památka zesnulých, kterou známe spíš jako Dušičky. Více lidí než obvykle bude na silnicích, rušno bude i v okolí hřbitovů a pietních míst. Hlídky proto posílí také policie.

V následujících dnech chystá policie namátkové kontroly na silnicích. Hlídky budou měřit rychlost, kontrolovat zapnutí bezpečnostních pásů nebo alkohol za volantem. Kromě kontrol na hlavních tazích bude policie také přímo u hřbitovů.

„Každopádně se i v rámci prevence zaměříme na ochranu majetku, zejména u zaparkovaných automobilů na odstavných plochách u hřbitovů,“ uvedl mluvčí krajské policie Vojtěch Robovský.

Dušičky na mladoboleslavském hřbitově.

Hřbitovy v Libereckém kraji budou mít na Dušičky otevřeno až do večerních hodin. V Liberci je to od osmi ráno do osmi hodin večer. To je běžná otevírací doba pro toto období, která se podle mluvčího radnice Jana Krále kvůli Dušičkám měnit nebude.

V Jablonci nad Nisou v den Památky zesnulých hřbitov otevírá od sedmi hodin ráno do sedmi hodin večer, stejně jako v České Lípě. Od prvního do třetího listopadu ale prodlouží otevírací dobu hřbitova město Chrastava - zájemci ho mohou navštívit do osmi hodin večer.

autoři: jch , mib
Spustit audio

Související