Na českolipském náměstí T. G. Masaryka je k dispozici veřejná wi-fi

Lidé v centru České Lípy můžou využívat veřejnou wi-fi síť. Signálem je pokryté celé náměstí T. G. Masaryka. Bezplatný internet má podle vedení radnice sloužit turistům i místním.

„Veřejná wi-fi rozhodně není určena k tomu, aby občané hodiny vysedávali na lavičkách na náměstí T.G.M. a surfovali na internetu. Slouží především ke krátkodobému připojení k vyhledání nějaké informace, zjištění zajímavostí z historie města, otevírací doby nějaké památky nebo odeslání zprávy. Věřím, že veřejnou wi-fi ocení nejen naši občané, ale i turisté, pro které je wi-fi též určena,“ uvedl českolipský místostarosta Jaroslav Turnhöfer ze spolku Živá Lípa.

Wi-fi zajišťuje pro město jeho současný poskytovatel internetu. Podle webu České Lípy je síť v provozu už delší dobu, zveřejnění informace o možnosti připojení ale předcházelo důkladné testování. Vznikla také mapa pokrytí, ze které plyne, že nejsilnější signál je před radnicí.

Veřejná wi-fi je prvním dokončeným projektem v rámci takzvaného participativního rozpočtu. Devatenáct dalších, třeba nové stojany na kola, různá hřiště nebo zenová zahrada na sídlišti, mají být hotové ještě letos.

autoři: jij , mib
Spustit audio

Související