Muzikanti z Horaček splnili ježíškovské přání. Hráli seniorům v libereckém Františkově

20. listopad 2022 11:43

Folklorní soubor Horačky včera splnil přání seniorům z domova v libereckém Františkově. A to v rámci projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu „Ježíškova vnoučata“. Přání vybrala a splnila jedna z dárkyň.

Šesti desítkám seniorů soubor Horačky zahrál a zazpíval folklorní písně z Podještědí. Muzikanti měli na sobě také tradiční národní kroje, hráli na housle a na harmoniku. Obyvatele Domu seniorů v libereckém Františkově potěšili jen za polovinu částky, kterou měla dárkyně původně zaplatit.

Projekt Ježíškova vnoučata pořádá Český rozhlas po šesté. Letošní ročník začal 14. listopadu a splněných přání po celé republice je už jedno procento. Zarezervovaných dobrých skutků je devadesát procent. A konkrétně v Libereckém kraji jich mohou lidé splnit ještě dvacet čtyři. 

Kdo se chce stat Ježíkovým vnoučetem, může navštívit webové stránky jeziskovavnoucata.cz. Na hlavní stránce klikne na "chci splnit přání", zvolí kraj, ve kterém chce někoho obdarovat, najde seznam nesplněných přání podle typu dárku nebo ceny a zarezervuje si ho. Pak dárce vybere způsob, jakým chce překvapení předat.

autor: Johana Tománková
Spustit audio

Související