Muchová: Výsledky Báry Krejčíkové mě nepřekvapují. Potřebovala čas, aby se jí podařilo prorazit

Hostem sportovní talkshow Na síti s Andreou Sestini Hlaváčkovou je momentálně 32. hráčka na okruhu WTA Karolína Muchová. Proč není na právě probíhajícím Australian Open? Proč změnila kondičního trenéra? Jak často sleduje mužský tenis? A jak moc se s koronavirovou krizí změnilo cestování na turnaje? Poslechněte si celý rozhovor!

Kájo, mě by zajímalo, jestli sleduješ Australian Open, i když tam nejsi, protože jsi zraněná?

Nesleduji ho vůbec. Je pravda, že když jsem sem jela, tak jsem si rychle prolistovala výsledky, protože jsem si myslela, že se mě na to budeš ptát. Projela jsem si, jak se daří ostatním, ale nesleduju to.

Tenistka Karolína Muchová je hostem Radiožurnálu Sport

Co říkáš na dění v dámské části turnaje?

Překvapilo mě, že Cornetová postupuje. Ve hře je jediná Češka Bára Krejčíková, což není překvapující, protože hraje skvěle. Zbytek už si nepamatuji.

Naomi Osaka vypadla, ale to se asi dalo čekat.

Neviděla jsem ten zápas, tak je to pro mě těžké hodnotit, ale vypadla s Anisimovovou, která hrála dobře, vyhrála i turnaje, takže byla na vlně. V ženském tenise nikdy nevíš. Když se potkají dvě kvalitní hráčky, tak to může být na jednu i na druhou stranu.

Čtěte také

Naomi Osaka v poslední době chyběla na spoustě turnajů. Jak se stavíš k tomu, jak se rozhodla? 

Když to vidím, tak se mi to strašně těžko hodnotí, protože já psychické problémy nemám. Je to brané jako nemoc a lidé se možná vážně trápí. Z mého pohledu bych dala všechno za to, abych mohla na ty turnaje, ale nemůžu, protože jsem zraněná. Ony nejsou zraněné, ale mají asi nějaké vnitřní zranění. Těžko se to hodnotí. Já to beru lehce, ale nechci to zlehčovat.

Ty jsi zmiňovala, že od Bára Krejčíkové se dalo čekat, že se dostane do čtvrtfinále. Pro ni je to ale rekordní výsledek. Překvapuje tě to?

Nepřekvapuje mě to. Podle mě to bylo spíš o čase, kdy to prolomí. Lidé ji hodně brali jako deblistku, ale já si ji pamatuji ze starších žákyň, kdy byla nejlepší v republice. V reprezentaci byla vždy nejšikovnější. Vždy to měla v ruce a chytrost na kurtě v ní byla vždy. Šlo asi akorát o čas, kdy se jí to podaří prolomit v singlu. 

Jak sedívá na kauzu Novaka Djokovice? A cítí se jako hráčka velkých zápasů? Poslechněte si celý rozhovor!

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport

Související