Mrakodrap z Liberce představuje knižní novinka

16. říjen 2017
Koktejl

Tři knižní tituly, jeden regionální, druhý domácí a třetí světový – to je pravidelný čtvrteční knižní výběr s libereckým knihkupcem Martinem Fryčem na Českém rozhlase Liberec. Tentokrát vám představíme i liberecký mrakodrap.

Jiří Křížek a kolektiv: Liberecký mrakodrap

Podívejme se do výšky! Jak vysoko? 21 pater! Tolik má liberecký mrakodrap, dnes sídlo krajského úřadu a Liberecký mrakodrap je i název knihy věnované unikátní budově a jejímu okolí.

Autorem knihy je Jiří Křížek, ředitel Severočeského muzea a tato obrazová publikace nezapře „muzejní“ pečlivost – výběrem fotografií, zajímavostí informací o architektuře i o historii budovy a celkově kvalitou zpracování.

Liberecký mrakodrap


Pavel Bělina, Jiří Kaše: Generál Laudon

Generál Laudon jede skrz vesnici... zpívalo se. A o jednom z nejslavnějších generálů Habsburské monarchie právě vychází čtivá populárně-naučná kniha v nakladatelství Paseka. Historická publikace popisuje nejen vítězství nad Prusy a Turky, ale i dobové souvislosti, sloh rokoko a život v českých zemích v době raného osvícenství. Knihu Generál Laudon, vojevůdce a pán na Bečvárech napsala dvojice autorů Pavel Bělina a Jiří Kaše.

Caroline Wallaceová: Nalezení ztracené Marty

„Chceme-li, aby náš život měl šťastný konec, musíme najít jeho začátek.“ Tak uvádí svůj román britská autorka Caroline Wallaceová. Román se jmenuje Nalezení ztracené Marty a právě hlavní hrdinku Martu našli jako miminko ve vlaku – a od té doby čeká v liverpoolské úschovně ztrát a nálezů na svou budoucnost. Jaká bude? Dozvíte se při čtení, ale mohu prozradit, že vás čeká hřejivý a okouzlující příběh v duchu jemných tónů Amelie z Montmartru.

Čtěte také

autoři: David Hamr , Martin Fryč
Spustit audio