Moderátorka roku Lucie Výborná o své lásce k vlakům

17. listopad 2012
Region expres , Region expres , Region expres

O své lásce k vlakům povyprávěla moderátorka roku Lucie Výborná. Prozradila i některé pikantní příhody.

Lucie Výborná byla nedávno vyhlášena moderátorkou roku. Jistě jí znáte z vysílání Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu a také třeba z pořadů České televize nebo ze Snídaně s Novou. Žena zvyklá sama klást otázky teď sama odpovídala.

Dozvěděli jste se, jaký vztah má k vlakům. I to, co na svých toulkách po kolejích, a nebylo jich rozhodně málo, zažila.


Pozvánky:
Nádraží na zámku - zapomenuté objevy a vynálezy. To je název výstavy, kterou můžete až do 6. ledna 2013 obdivovat na Chvalském zámku v Praze-Horních Počernicích. Expozice nabízí mechanické hračky z devatenáctého a dvacátého století. Vidět můžete funkční vláček v čele s parní lokomotivou, dětskou dopravní kancelář, plechové vláčky nebo například historické elektrifikované koleje. Setkáte se i se stavebnicí Merkur pro nejmenší návštěvníky. Chvalský zámek je otevřen celoročně od pondělí do neděle od 9 do 17 hodin. Podzimní měsíce nabízí ideální možnost pro jeho návštěvu.

Z historie malé železnice aneb železniční hračky. Tuto výstavu pro vás naopak připravilo Regionální muzeum Mělník. Přístupna veřejnosti je až do března 2013. Sluší se ovšem připomenout, že expozice je věnována historickým modelům a soupravám plechových vláčků z let 1890 až 1960. Hlavním záměrem výstavy je seznámit návštěvníky se základními typy parních, elektrických a motorových lokomotiv, s kterými si hrály děti a mnohdy i tatínkové. Téměř po 100 letech se zde setkávají hračky světových výrobců železnic první poloviny 20. století. Výstavu pro vás připravili Miroslav Smaha a Michal Widenský. Otevřeno je šest dní v týdnu. Kromě pondělí vždy od 9 do 17 hodin. Jen je třeba počítat s přestávkou od 12 do 12:30 hodin.

autor: Pavel Petr
Spustit audio