Minietiketa: Hlavní jídlo během polévky
Píše nám Pavel Hašek z Ústí nad Labem. „Chodím skoro denně na oběd do jedné dobré restaurace, chutná mi tam, ale hrozně mě rozčiluje přístup obsluhy, když si dám menu. Přinesou mi polévku a ještě, než ji dojím, mám na stole hlavní jídlo, které mi pak stydne. Co o tom říká etiketa?“.
Tohle se opravdu často stává v restauracích, kam chodíme o pracovní přestávce na oběd, a většinou to dělají tam, kde mají hodně hostů, vrchní musí kmitat, aby všechno stihli a nestačí pozorovat každého hosta – prostě polední vývařovna. Ale to neznamená, že je to správně...
Jak se ozvat tak, abychom třeba někoho neurazili? A co když se to stává opakovaně? Poslechněte si názor znalce etikety Milana Knotka.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.