Minietiketa: „Bouráky“ ve společnosti II.
Bouráky ve společnosti naše posluchače zjevně zaujaly. Ozvala se nám Jana Průchová z Žatce, která má „historku z natáčení“: „Byla jsem na rautu, jedné paní při nabírání jídla na talířek spadl malý řízek na zem a ona ho nenápadně zakopla pod stůl, jakoby se nechumelilo. Neměla místo toho zavolat obsluhu?“.
Paní se zachovala nejlépe, jak mohla - podobné jednání etiketa doporučuje. Řízek obsluha bez problémů uklidí na konci akce. Shýbat se pro upuštěné jídlo je ve společnosti nepřijatelné. Nikdy to neděláme, to je práce obsluhy.
Ale co když nám na zem spadne bramborový salát? A co když si jídlem potřísníme oblečení, nebo nám dokonce skončí v klíně? Poslechněte si rady odborníka z přiloženého audiozáznamu!
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka