Milada, Varvažov, koupaliště v Železném Brodě – naše tipy na místa, kde se můžete vykoupat

17. červenec 2015

Jak je to s kvalitou vody v nedávno otevřeném jezeře Milada, v zatopeném lomu Varvažov či na koupalištích v Lučanech nad Nisou, Hořeních pasekách a v Železném Brodě? Zaplatíte za vstupné a najdete místo k parkování?

Nově otevřené jezero Milada najdete u Chabařovic na Ústecku. Pro veřejnost byla tato vodní plocha, rozlohou menší než např. Máchovo jezero, zpřístupněna na konci května. Maximální hloubka je téměř 25 metrů. Voda je tu čistá, místy průhledná až do 11 metrů. Koupat se tu můžete pouze na vlastní nebezpečí. A pro auta jsou vyhrazená parkoviště. I když se ve vodě uchytili okouni, štiky, candáti či sumci, rybolov je tu zakázaný.

Zatopený lom Oprám je součástí přírodního koupaliště Varvažov. Ten leží směrem z Ústí nad Labem na Telnici. Kvalita vody je dobrá a vstupné se tu neplatí. Lom je přístupný jen od května do září. V blízkosti se dá bez větších potíží zaparkovat.

Vybrali jsme pro vás tři místa v Libereckém kraji - koupaliště v Lučanech nad Nisou, Hořeních pasekách a v Železném Brodě. Ve všech třech koupalištích je podle hygieniků kvalita vody dobrá, nikde nejsou zhoršené podmínky pro koupání. Lučanské koupaliště je přírodního rázu. Nachází se v okrajové části obce v přírodním prostředí a v blízkosti je les. Opalovat se tu můžete na travnatých plochách nebo dřevěných platech. Najdete tam i kabinky na převlečení či sociální zařízení a za vstup si zaplatíte.

Přírodní areál koupaliště v Hořeních Pasekách na Liberecku nabízí návštěvníkům travnaté odpočinkové plochy s výhledem na České středohoří. I tady naleznete sprchy a převlékárny. A pokud přijedete autem, není tam problém s parkováním.

Uměle vybudované koupaliště v Železném Brodě má velký bazén s tobogánem, k dispozici je tady také dětský bazén a slunit se můžete na travnatých plochách. I tady se platí vstupné a parkovné, parkoviště je hned vedle koupaliště.

Spustit audio