MHD v Jablonci zajistí firma BusLine, cestující se změn bát nemusí

23. leden 2019 10:39

Od soboty 26. ledna zajistí hromadnou autobusovou dopravu v Jablonci nad Nisou firma BusLine LK. Ta na trasách jezdí už teď, jako subdodavatel.

České Lípě hrozí za založení společného dopravního podniku se společností BusLine pokuta, říká Transparency International

Autobus českolipské MHD

Podle organizací Transparency International a Oživení hrozí České Lípě dvacetimilionová pokuta. Tu může prý město dostat, pokud založí plánovaný společný podnik s dopravní společností BusLine a přímo mu zadá zakázku na zajištění veřejné dopravy.

Loni v létě ale BusLine vypověděl Dopravnímu podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou smlouvu. Výpovědní lhůta vyprší v pátek 25. ledna. Autobusy společnosti BusLine ale na linkách dál zůstanou a pro cestující se nic nezmění, potvrdil za Dopravní sdružení obcí Jablonecka jeho předseda Tomáš Levinský: „Je to jediný možný dopravce, který je připraven na to, aby doprava v Jablonci nebyla přerušena. V nejbližších dnech připravujeme uzavření smlouvy.“

Dopravní sdružení oslovilo ještě Autobusovou dopravu Podbořany a firmu Arriva. Ty ale oznámily, že dopravu nejsou schopné zajistit.

MHD v Jablonci nad Nisou zahrnuje i spoje, které zajíždějí například do Bedřichova, Janova nad Nisou, nebo Rychnova u Jablonce.

autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související