Mezi jazzmany: Je dobře, že jsou ti mladí modernější, je to nová krev, pochvaluje si Jiří Stivín

Ve Frýdlantu začala 14. srpna Letní jazzová dílna Karla Velebného. Na dvě stovky studentů se během až do 21. srpna budou snažit pochytit něco z umění svých zkušenějších kolegů. A zkrátka nepřijde ani veřejnost. Za muzikanty vyrazil i redaktor Jiří Jelínek.

Po třicáté osmé se ve Frýdlantu sešel výkvět české jazzové scény spolu se zahraničními umělci. Začala Letní jazzová dílna Karla Velebného, kde se zhruba dvě stě převážně mladých hudebníků zdokonaluje ve svém oblíbeném žánru. Součástí týdenního programu jsou také koncerty pro veřejnost.

V průběhu 38. Letní jazzové dílny zahrají lektoři:

  • v úterý 17. srpna na nádvoří frýdlantské radnice seniorům
  • ve středu 18. srpna se uskuteční na zámeckém nádvoří lektorský koncert. V krásném, inspirací sálajícím prostředí vystoupí smetánka naší jazzové scény i zahraniční hosté.
  • Ve čtvrtek a v pátek vystoupí v sále restaurace Beseda pod vedením lektorů kapely frekventantů a dva big bandy, jejichž leaderem bude Neil Wetzel nebo Andy Schofield. 

zdroj: web LDJ Frýdlant

Jak frýdlantskou Jazzovou dílnu vidí mladí muzikanti? Jak popisuje program jednotlivých dní pořadatel Aleš Benda? A jak vidí budoucnost jazzové hudby legendární muzikant Jiří Stivín? Poslechněte si reportáž.

Spustit audio

Související