Město Ústí nad Labem loni hospodařilo s přebytkem skoro 207 milionů korun

26. květen 2022 09:13

Hospodaření města Ústí nad Labem loni skončilo s přebytkem skoro 207 milionů korun. Většinu peněz už rozdělilo do letošního rozpočtu. Co bude s těmi zbývajícími dělat a za co loni město nejvíc utratilo?

Nerozdělených ještě zbylo 17,1 milionu korun. Radní navrhují použít zhruba 7 milionů z nich do rezervy na provoz města, přes 9 milionů by mělo jít do investiční rezervy a 700 000 korun chtějí dát radní do Fondu na záchranu zoo.

Jde ovšem zatím pouze o návrh rady města – o rozdělení zbývajících peněz z loňského přebytku definitivně rozhodnou až ústečtí zastupitelé.

Mezi největší loňské investice Ústí nad Labem patří například pořízení nového varovného informačního systému obyvatelstva za více než 20 milionů korun, stavební úpravy školky u plavecké haly a v neposlední řadě i nákup bývalé trafostanice v Předlicích od Spolchemie za 11 milionů korun, která bude sloužit jako veřejnosti přístupný depozitář muzea.

Z dalších výdajů byla největší dotace městskému dopravnímu podniku ve výši 272 milionů korun nebo opravy a údržba komunikací, za které loni Ústí nad Labem zaplatilo 97 milionů korun.

Spustit audio

Související