Měsíční výluka potrápí cestující vlakem mezi Libercem a Českou Lípou

17. duben 2019 08:47

Cestující vlakem mezi Libercem a Českou Lípou si budou muset ode dneška 17. dubna přesednout do náhradních autobusů. České dráhy informovaly o výluce mezi Křižany a Jablonným v Podještědí.

Výluka potrvá měsíc, skončí totiž až 16. května. Dělníci v úseku opraví most a zrenovují koleje a pražce. Ode dneška se mění jízdní řády, platí ty speciální, výlukové. Podle mluvčí Českých drah Gabriely Novotné svezou náhradní autobusy i cestující ze všech rychlíkových spojů: „Rychlíky budou po dobu výluky nahrazeny autobusy náhradní dopravy v úseku Liberec – Jablonné v Podještědí a opačně. Náhradní doprava je organizována podle výlukového jízdního řádu.“

Některé zastávky náhradní dopravy jsou mimo vlaková nádraží. To je příklad u Rynoltic, kde budou autobusy zastavovat u Jednoty. Mimo nádraží zastaví taky ve Lvové. Pokud půjdeme na autobus do Jablonného nebo Liberce, tak tam zastaví před vlakovými staničními budovami.

Výluka i mezi Železným Brodem a Turnovem

Není to ale jediná výluka v kraji, předvelikonoční provoz ovlivní i omezení na trase mezi Železným Brodem a Turnovem. Potrvá dnes a zítra – 17. a 18. dubna, a to mezi čtvrt na devět ráno a šestou hodinou večer. Všechny vlaky nahradí autobusy. Výjimkou je ale spěšný vlak číslo 1919, ten nahradí autobus v úseku Turnov – Semily. Výluka skončí zítra v 18 hodin. Autobusy zastaví většinou přímo před staničními budovami, třeba v Líšném to ale bude na autobusové zastávce Líšný, v Malé Skále na zastávce Malá Skála – Vranové – U Mlýna.

Cestující (ilustrační foto)
autor: Jan Charvát
Spustit audio

Související