Máte rádi indická jídla? Indka z Liberce píše blog, kde najdete řadu exotických receptů

21. listopad 2018

Deepa Bartak má jednu velkou vášeň. Tou je vaření.  „Vaření je umění. Buďte kreativní, buďte šťastní,“ tak zní její motto na kulinářském blogu. Zajímavý je i její příběh.

Čtěte takéBlog Deepy Bartak plný receptů na indická jídla

Čech Aleš Barták a Indka Deepa se před dvanácti lety šťastnou náhodou seznámili ve Velké Británii. On tam pracoval, ona byla na studiích. Dnes už mají víc než tříletá dvojčata. Před dvěma lety se přestěhovali do Česka a žijí v Liberci, kde se Deepa mimo jiné věnuje propagaci indického jídla.

Aleš Barták s manželkou Deepou Bartak a dvěma syny, kteří chodí do české školky

„Měli jsme hinduistickou svatbu v Indii, tisíc hostů, obřad trval tři dny. Na sobě jsme měli tradiční indické oděvy,“ popisuje Aleš Barták. „Do Čech jsme se vrátili za mými rodiči, taky proto, aby kluci měli babičku a dědu,“ popisuje pan Aleš.

Deepa pracuje a současně i studuje na Technické univerzitě – věnuje se doktorskému studiu mikrobiologie životního prostředí. „Zkoumám DNA,“ vysvětluje Deepa, která zvládá i náročnou češtinu. Její velkou vášní je vaření. „Můj muž i děti indická jídla milují.“ Indické recepty Deepy Bartak jsou k nahlédnutí na jejím kulinářském blogu My India.

autor: Lucie Fürstová

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.