Marcela Augustová pokřtila nové turistické omalovánky Liberce

Začalo to Vysokým nad Jizerou, pokračovalo Českým rájem, Krkonošemi, odbočkou do Prahy a nyní se omalovánkové putování vysocké maminky na mateřské Blanky Kučerové zastavilo v Liberci.

Křest? LIPO místo šampaňského

Nejde o obyčejné omalovánky pro děti, užijí je i dospělí, a to jako turistický bedekr. Kmotrou omalovánek se stala Marcela Augustová a křtilo se cukrovinkami.  Proč, vysvětluje s úsměvem autorka myšlenky průvodcovských omalovánek pro děti i dospělé Blanka Kučerová: „Lipo, to je jeden z nejtypičtějších výrobků, který se v Liberci vyrábí. Nanomateriály jsou poměrně drahé, takže jsem je ani u pana profesora Jirsáka nepoptávala a zašla jsem do cukrárny.“

Na nejkrásnější místa Libereckého kraje lákají turistické omalovánky

Autorka omalovánek Blanka Kučerová se svými díly

Vysoké nad Jizerou, Malá Skála, Semily, Rokytnice nad Jizerou, výhledově i Železný Brod, Turnov a Vrchlabí. Omalovánky, které sestavuje Blanka Kučerová, vykreslují, ale i popisují zajímavá místa turistických destinací.

Oblíbená místa známé moderátorky

Marcela Augustová, která se s námi na vlnách Českého rozhlasu Liberec toulá Libereckým krajem, si v omalovánkách našla hned tři srdcová místa. Naivní divadlo, kde pracoval její tatínek a jako malá holka i jako studentka tam trávila spoustu času, potom Ještěd, kam chodí na lyže i na kolo a také Liebiegovo městečko. „Tam bydlela babička s dědou a já jsem u nich trávila docela hodně času. A ani jsem vlastně netušila, jak cenná architektonická lokalita to je. Dneska to vypadá úplně jinak než před těmi asi čtyřiceti nebo kolika lety,“ svěřila se oblíbená moderátorka. Ocenila i nápad omalovánkového bedekru, který od lidí vyžaduje nějakou vlastní aktivitu, vede k touze místo navštívit a vytvořit si k němu vztah. „Vidím to jako motivační prvek vysoké úrovně,“ uvedla Augustová.

Moderátorka Marcela Augustová, se kterou se posluchači Českého rozhlasu Liberec mohou v nedělním pořadu toulat Libereckým krajem, s novými omalovánkami

Liberecké omalovánky jsou již jedenácté v řadě a série by se měla letos dočkat ještě dvou, možná tří pokračování. To bude záležet na tom, co dovolí očekávaný, již třetí přírůstek do rodiny vysocké maminky Blanky Kučerové.

Spustit audio