Mapy: Jak nové značení na křižovatce Riegrova - Palackého v Jablonci nad Nisou změnilo dopravu

8. listopad 2021 16:17

Průjezd rekonstruovanou křižovatkou ulice Palackého s ulicemi U Přehrady a Riegrova se změnil. Zmizely dočasné semafory. Riegrova ulice je v úseku od Jablonexu po křižovatku s ulicí Nástrojářskou jednosměrná. Jablonecká radnice vyzývá řidiče k velké opatrnosti a pozornosti. Stavba křižovatky potrvá do konce listopadu.

Ve směru na Tanvald

Směr z Horního náměstí na Tanvald

Z Horního náměstí se nově otevře dosud uzavřená ulice Palackého ve směru do Mšena. „Bude možné jí projet pouze rovně do Mšena nebo půjde odbočit vlevo do ulice Riegrova a pokračovat dál k okružní křižovatce u čerpací stanice. Pokud budete chtít jet na Tanvald, pak musíte z ulice Palackého odbočit vpravo už do ulice Mánesova, protože na křižovatce Palackého – U Přehrady odbočit vpravo nebude možné,“ uvedl Pavel Sluka, vedoucí oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu.

Na Tanvald tedy trasa z Horního náměstí vede ulicemi Palackého, vpravo Mánesovou do ulice Smetanovy a tou kolem městského bazénu do ulice U Přehrady, dále pak obvyklou trasou na OK Jablonecké Paseky.

Liberec – Harrachov

Směr Liberec - Harrachov

Od okružní křižovatky Československé armády (u Krajské správy silnic LK) nevede trasa na Tanvald a Harrachov ulicí Belgickou, ale přes Rýnovice ulicí Čs. armády k okružní křižovatce Ostrý roh a dále ulicí Palackého kolem hasičské zbrojnice k přestavované křižovatce, kde je možné odbočit vlevo do ulice U Přehrady. Ve směru od Mšena je také možné odbočit vpravo do ulice Riegrova.

Tanvald – Liberec

Směr Tanvald - Liberec

Řidiči jedoucí od Tanvaldu mohou projet ulicí U Přehrady na křižovatku s ulicí Palackého, do které mohou odbočit vpravo, poté vlevo do ulice Riegrova a jet dále na okružní křižovatku u benzínové stanice a pokračovat na Liberec. Nebo mohou jet Palackého rovně do Mšena a přes OK Ostrý roh pokračovat ul. Čs. armády na stejnojmennou okružní křižovatku a dále na Liberec. Na křižovatce U Přehrady – Palackého mohou odbočit také vlevo a pokračovat ulicí Palackého do centra.

Od Lidlu do Palackého

Směr od Lidlu do Palackého ulice

Od prodejny Lidl je možné jet ulicí Harrachovskou do ulice Na Čihadle a ulicí Nástrojářskou (kolem stanoviště separovaného odpadu) do ulice Vrchlického sady a obvyklou trasou vyjet vpravo do ulice Palackého a dále na Horní náměstí. Není možné jet ulicí Riegrova až do křižovatky s ulicí Palackého, protože Riegrova je od křižovatky s Nástrojářskou (roh zahrady restaurace Klub Ex) po křižovatku s ulicí Palackého jednosměrná ve směru od přehrady.

autoři: Eva Malá , Jana Fričová , reČRoL | zdroj: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Spustit audio

Související