Majáles v Liberci začíná. Královna od primátora převezme klíč od města

10. květen 2019 08:38

Dnes 10. května začíná Majáles – liberecký svátek všech studentů. Hlavní program se koná v parku Budyšínská. Celá akce potrvá dva dny – do soboty 11. května.

Liberec ožije Majálesem. Láká na skupinu Wohnout nebo Monkey Business

Liberecký majáles 2018

V Liberci v pátek 10. května začíná hudební festival Majáles. Pokračuje i v sobotu 11. května.

Královna Majálesu ve dvě hodiny odpoledne převezme od primátora symbolický klíč od města, a to před radnicí na náměstí Dr. Edvarda Beneše. Pak už začne samotný program v parku Budyšínská, kde je festivalový areál. Tam se představí kapely, které budou na místě hrát až do deseti hodin večer, tedy do doby, kdy začíná noční klid. V jedenáct hodin se pak areál uzavírá na noc. Dopravní omezení podle organizátorů nebudou.

„Dopravní omezení nejsou žádná, je pouze zapůjčený a uzavřený park Budyšínská, kam bude možný vstup s platnou vstupenkou, páskou, kterou si lidé koupí. Studenti mají vstup zdarma,“ říká za organizátory Petra Loulouvá a dodává: „Omezení se týká pouze průchodu parku.“

Studenti mají vstup zdarma

Studentský vstup zdarma neplatí jen pro vysokoškoláky, ale pro všechny, kteří se prokážou studentským průkazem. Ostatní pak zaplatí za oba dva dny 350 korun a za jeden den 250 korun.

Lidé se můžou těšit třeba na sobotní koncert Big’O‘Bandu Marka Ottla, který předvede písně Michaela Jacksona. Stejný večer si poslechneme i českou kapelu Monkey Business. Vystoupí ale i řada méně známých i regionálních kapel. Připravená je taky pohádka pro nejmenší – v sobotu od deseti hodin dopoledne.

Na libereckém Majálesu v roce 2018 zahrála třeba kapela Mirai
autoři: Eva Malá , Jan Charvát
Spustit audio

Související