Lyžařské trendy se mění. V lednu je v Jizerkách v posledních letech víc lidí

25. leden 2019 12:12

Majitelé hotelů, penzionů a chalup v Jizerských horách si chválí lednové tržby, vysokou lednovou návštěvnost hlásí i skiareály. Zájem o lyžování je i ve všedních dnech.

Skiareály v Jizerských horách hlásí vysokou lednovou návštěvnost. Podle provozovatelů lyžařských středisek, které oslovil Český rozhlas, už neplatí, že lednu mezi Vánocemi a začátkem jarních prázdnin bývá zájem o lyžování slabší.

Lidé se v tomto termínu o jednodenní i delší pobyty. Potvrzuje to Petr Bažant ze Ski areny Jizerky, která zahrnuje střediska na Tanvaldském Špičáku, na Severáku a v Bedřichově: „V posledních letech je znatelný trend, kdy po vánočních svátcích bývaly hory prázdnější, ale teď se to pomalu mění a návštěvníci na horách přibývají.“

Radost mají i restauratéři

Lednové tržby si chválí taky provozovatelé ubytovacích zařízení. Podnikatelé, které oslovil Český rozhlas, registrovali v minulosti v době mezi Vánocemi a začátkem jarních prázdnin slabší období. To už nyní neplatí. V lednu jezdí do hor rodiny s malými dětmi, ale také mladé páry i starší lidé. Na týdenní i kratší pobyty.

Velký obrat mají také restaurace, potvrzuje provozovatel několika zařízení v Jizerských horách, Petr Šmaus: „Hospoda je zrovna plná, což nás těší, že si nás zákazníci našli i v lednu. Samozřejmě sem vždycky jezdili i v lednu, ale prvních čtrnáct dnů jsme brali jako mírnější sezónu a myslím, že za poslední roky se to zvedá.“

Spustit audio

Související