Lyžařská střediska v Jizerských horách a Krkonoších finišují s přípravami na novou sezónu

8. listopad 2015

Provozovatelé skiareálů v Libereckém kraji čím dál víc spoléhají na zasněžovací techniku. Letos do ní investovali téměř sto miliónů korun. Připravili ale i další novinky.

V Jizerských horách na Tanvaldském Špičáku mají zbrusu nové automatické a třikrát výkonnější zasněžování a taky novou rolbu. Navíc děti se na Špičáku budou nově učit lyžovat na třicetimetrovém pojezdovém koberci. Více než padesát metrů dlouhý koberec na ně bude nově čekat taky v Dětském světě na nedalekém Severáku v Hraběticích a taky v Bedřichově na Malinovce. Děti do šesti let kromě toho budou moci na Špičáku lyžovat v doprovodu dospělé osoby na lanovce a kotvě na Špičáku 2 zdarma. Jinak Jizerské hory teď budou propagovat okatí maskoti „rodina Jizerkových“.

V Desné v areálu Černá Říčka mají díky odtěžení části lesa širší a bezpečnější sjezdovku. Když budeme pokračovat ještě dál, do západních Krkonoš, tak třeba v Rokytnici nad Jizerou mají taky nové výkonné zasněžovací zařízení řízené počítačem, stejné jako bylo třeba na zimní olympiádě v Soči. Benecko v Krkonoších pořídilo novou rolbu, která zvládne i oblíbenou skikrosovou dráhu. Areál taky investoval do vylepšení čerpací stanice. Vítkovice mají navíc nový odbavovací systém, který umožní nákup skipasů přes internet.

V Harrachově teď mají spoustu starostí s pronájmem sjezdovek, stát jim totiž navýšil cenu a tak tam zaznívají i hlasy, že možná ani letos žádné lyžování nebude. Málokdo ale tomu věří. Zvlášť, když tam taky nakoupili další sněhová děla a tyče. Liberecký Ještěd stále hledá investora, který by areál vylepšil, potřebují tam totiž ještě čtyřsedačkovou lanovku. Proto tam letos žádné novinky nejsou, provozovatelé se ale zaměřují ale na kvalitnější služby a zvýšení počtu skibusů z Prahy.

Spustit audio