Luboš Veselý: Kdyby se mi v životě stalo to, co v Kukačkách, nechal bych rozhodnutí na partnerce

25. květen 2023

Je jedním z nejobsazovanějších herců u nás. Zvládá film, seriál i divadlo a výčet jeho rolí je opravdu dlouhý. Nedávno jsme ho mohli vídat například v seriálu Kukačky coby dědu Rudolfa. Jeho partnerkou je herečka Bohdana Pavlíková.

Se ztvárněním mnoha postav se pojí popularita a sláva. Umělci ji vnímají různě, někteří si na ni časem tak zvyknou, že ji berou jako samozřejmost. Luboš Veselý patří mezi ty, kterým dělá radost.

„Sláva mi do hlavy stoupá stále, a to asi ani nepřestane, jinak to nejde. Je příjemný, když se k vám na ulici někdo přihlásí. Třeba paní, která viděla nějaký představení před 20 lety v Divadle na provázku, když jsem tam ještě tam byl,“ přiznává s úsměvem.

Kukačky

Nedávno se vysílal druhý díl seriálu České televize Kukačky, který měl velkou sledovanost. Postava dědy Rudolfa ztvárněná Lubošem Veselým patřila mezi hlavní tváře příběhu. On sám ale neviděl ani všechny díly první série. „Televizi si pustíme doma málokdy. Spíš máme odezvu od našich rodičů, kteří volají, že to dneska běželo.“

Téma příběhu ho však velmi oslovilo, i proto, že on sám je tatínkem i dědečkem. „Už se mě hodně lidí ptalo, co bych dělal, kdybych zjistil, že třeba jedno z mých dětí není moje. A já odpovídám pořád stejně. Nechal bych rozhodnutí na své partnerce a asi bych do toho moc nemluvil. Nedokážu si tu situaci představit, ale mám pocit, že by se žena díky citové vazbě a inteligenci, rozhodla určitě správně. No a řešení, že se ty děti mohly vídat a že se naštěstí kamarádily, to bylo asi to nejlepší.“

Rozhoduje Bohdanka?

Z množství rolí, které už odehrál, se může zdát, že bere všechno. „Mám štěstí, že zatím jsem měl samý nabídky, kde jsem neváhal. A chodí mi toho hodně od producentů, z kterých se za tu dobu pomalu stávají kamarádi. Takže oni už vědí, čeho jsem schopen při natáčení a jak dalece se jim hodím.“

Alexandra Mynářová a Luboš Veselý

Partnerkou Luboše Veselého je herečka Bohdana Pavlíková. Radí se s ní o rolích, jestli je vzít, nebo odmítnout? „Doma to samozřejmě probíráme. Takže, když mně přijde nějaká nabídka, tak Bohdanka často říká: ‚Ne, ne. Dávej si bacha, už toho máš moc.‘ Bohdanka mi ale nic nezakazuje, jenom mě velmi jemně upozorňuje,“ směje se herec.

Mnoho let je také spojen se Švandovým divadlem, kam nastoupil už v roce 2006. Pak si ale dal desetiletou pauzu a působil v Divadle na Vinohradech. A z takového divadla, jako je Vinohradské, se prý neodchází.

Proč se tedy vrátil zpět do Švandova divadla? V kterých rolích ho tam teď můžeme vidět? A jaké zážitky mu přináší jeho dobrodružná povaha? Nejen to, můžete slyšet v záznamu rozhovoru s Alex.

Spustit audio