Lidi z Libereckého kraje zastupuje v parlamentu 8 poslanců. Zjišťovali jsme, kde mají své regionální kanceláře

Je to už více než měsíc od sněmovních voleb a přesně týden od ustavující schůze nové poslanecké sněmovny. Pokud máte zájem se na své volené zástupce obrátit, pak vás určitě zajímá, kde mají nebo budou mít v Libereckém kraji své poslanecké kanceláře.

Liberecký kraj bude mít v příštích čtyřech letech celkem osm poslanců. Tři za hnutí ANO, po dvou za obě koalice, tedy Spolu a Pirátů a Starostů, a jednoho za hnutí SPD.

Kde sídlí znovuzvolení poslanci

Všichni tři poslanci za hnutí ANO obhájili předchozí mandát a kanceláře budou mít na stejné adrese jako v předchozím volebním období. Ivan Jáč nadále sídli v Liberci v ulici Na Poříčí, schůzku si s ním musí zájemci předem domluvit. Stěhovat se nebude ani jeho stranická kolegyně Jana Pastuchová, se kterou se můžou lidé po předchozí domluvě vidět v Komenského ulici v Jablonci nad Nisou. Třetí z poslanců za ANO, David Pražák, má kancelář v Tyršově ulici v Semilech. Schůzky s ním prý bude možné sjednat na kdykoliv, pokud to nebude kolidovat s jednáním sněmovny.

Čtěte také

Jinam se nechce stěhovat ani Radovan Vích zvolený za SPD. Jeho poslanecká kancelář je v Liberci v Železné ulici, ve které bude k zastižení každé pondělí od 14 do 16 hodin. Petra Beitla z ODS, letos zvoleného za koalici Spolu, můžou zájemci nadále navštěvovat v Komenského ulici v Jablonci nad Nisou, kde má také sídlo jablonecká ODS. Obracet se na něj můžou kdykoliv, a to přes kontakty uvedené na jeho webu.

Určitou změnu chystá Jan Farský z hnutí STAN, zvolený za koalici Pirátů a Starostů. Ten měl v minulém volebním období kanceláře dvě, jednu v Praze na Malostranské náměstí, druhou v Semilech. Důvodem bylo, že před čtyřmi lety vedl pražskou kandidátku. Tamní kancelář ale teď opustí, lidé ho budou moct pouze kontaktovat v Sokolské ulici v Semilech. A to během poslaneckého týdne a vždy v pondělí.

Kde budou mít kanceláře sněmovní nováčci 

Jasno už má Vít Vomáčka zvolený na kandidátce koalice Spolu. Je to starosta Kravař z Českolipska, kancelář ale bude mít v České Lípě, a to na centrálním náměstí T. G. Masaryka naproti radnici. K zastižení tam bude každé pondělí odpoledne i bez předchozího ohlášení. Druhý sněmovní nováček, vysokoškolský pedagog z Liberce Jan Berki za hnutí STAN, se ještě o sídle své poslanecké kanceláře definitivně nerozhodl. Zvažuje ale, že by ji mohl mít v libereckém Domě kultury na Soukenném náměstí v dolním centru města. Kancelář by chtěl otevřít nejpozději na začátku příštího roku. 

Spustit audio

Související