Lidi na Českolipsku čekají ještě jedny volby. V pátek a v sobotu budou rozhodovat o svém senátorovi

4. říjen 2020 10:01

Voliči na Českolipsku poslali do druhého kola senátních voleb současného senátora Jiřího Voseckého ze Starostů pro Liberecký kraj. Získal téměř 30 % hlasů. O křeslo v horní komoře parlamentu se uchází také nezávislý starosta Kravař Vít Vomáčka nominovaný ODS. Ten získal v prvním kole 15% podporu. Ostatní hlasy si rozdělilo zbylých 8 kandidátů. Voliči definitivně rozhodnou příští týden.

„Děkuji voličům, že přišli k volbám. A chtěl bych je poprosit, aby přišli i do druhého kola a dali mi hlas,“ uvedl současný senátor a vítěz prvního kola senátních voleb na Českolipsku Jiří Vosecký ze Starostů pro Liberecký kraj. Než se stal senátorem, byl Jiří Vosecký dlouhá léta starostou Okrouhlé.

Podobný recept k cestě do senátu použil i nezávislý starosta Kravař Vít Vomáčka, nominovaný za ODS. „Samozřejmě jsem velmi rád, že postupuji do druhého kola. Začínáme vlastně od nuly, takže ještě týden usilovné práce,“ komentoval svůj postup Vít Vomáčka.

Druhé kolo senátních voleb bude následující pátek a sobotu, tedy 9. a 10. října. Volební obvod 36 – Česká Lípa sahá i mimo Českolipsko. Na Liberecku jde o oblast Hrádku nad Nisou a Chrastavy, ve Středočeském kraji pak obce na Kokořínsku.

Spustit audio