Lidé v Jablonci nad Nisou mají čas registrovat se ke svozu odpadu do konce ledna. Potom hrozí odebrání popelnice i pokuta

14. leden 2022 12:26

Novou smlouvu na svoz a likvidaci komunálního odpadu nemá v Jablonci nad Nisou uzavřenou ještě zhruba třetina klientů. Stará smouva skončila v závěru loňského roku.

Systém svozu odpadu je od Nového roku v Jablonci nad Nisou jiný, lidé se tak musí k poplatku znovu registrovat. Ti, kteří tuto povinnost ještě nesplnili, mají čas do 31. ledna 2022.

Čtěte také

Pokud se nepřihlásí, hrozí vysoké pokuty. „Je možné přistoupit k uložení pokuty za nesplnění povinnosti, a to až do výše 500 000 korun a včas neuhrazený poplatek může magistrát vyměřit. Nezaregistrovaným svozová společnost odveze nádobu a dotyčný může být ještě postižen pokutou až do výše 100 000 korun,“ upřesnila mluvčí radnice Jana Fričová.

Plátci se stále mohou registrovat, a to včetně soboty 15. ledna. Vyplněný formulář, který lidé najdou na webu města, mohou podat osobně každý den v přízemí radnice, vchod z ulice Kamenná.

Je také možné formulář v obálce s označením „Odpady“ vhodit do schránky před vchodem do budovy městské policie označené „Korespondence Odpady“, zaslat ho prostřednictvím datové schránky, nebo poštou, pak je rozhodující razítko s datem podání.

autoři: Eva Malá , Jana Fričová , reČRoL | zdroj: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Spustit audio

Související