Lidé mohou nově trávit volný čas i mimo svou obec, musí ale zůstat ve svém okrese. Jaký byl zájem o běžky v Jizerských horách?

22. březen 2021 12:19

Do Jizerských hor mohou znovu vyrážet na běžky lidé z celého Jablonecka. Vláda od pondělí 22. března umožnila sportovat a podnikat výlety v rámci celého okresu, nejen katastru obce, jako to bylo doposud.

Jaká byla situace v pondělí dopoledne v Bedřichově, kde je jedno z nástupních míst na Jizerskou magistrálu, vyrazila na místo zjistit reportérka Českého rozhlasu Šárka Škapiková. Ze studia se jí ptala moderátorka Iveta Kalátová.

Tratě Jizerské magistrály byly upravované během celého období tvrdeého lockdownu. Využívat je ale mohli jen místní

Zatímco v uplynulých dnech i o víkendech zela parkoviště v Jizerských horách prázdnotou, v pondělí ráno se parkoviště v Bedřichově zaplnilo asi z poloviny. Sněhové podmínky jsou velmi dobré, lidé z Jablonecka tam vyrazili na běžky, sáňky i na boby. Lyžaři mají k dispozici desítky kilometrů běžkařských stop. Jejich správci je upravovali i během tvrdého lockdownu, využívat je ale mohli jen lidé z tamních obcí.

Na Jizerskou magistrálu už teď můžou lidé z celého okresu Jablonec

Policie dál kontroluje přijíždějící do hor, hlavně u České chalupy, nad kterou končí hranice okresu Liberec. Jeho obyvatelé totiž za sportem či zábavou do Bedřichova i dalších horských obcí na Jablonecku stále nesmí. S výjimkou policie nesouhlasila.

Spustit audio

Související