Liberecké divadlo se po jedenácti letech vrací k Mamzelle Nitouche

25. březen 2016

Slavnou operetu připravilo v novém nastudování liberecké divadlo F. X. Šaldy. Premiéra je dnes večer.

Hlavní mužskou roli varhaníka Célestina, který vede dvojí život, obsadil Lumír Olšovský. Schovanku kláštera U Vlaštoviček Denisu de Flavigny alternují Ivana Korolová a Michaela Doubravová. Orchestr liberecké opery bude hrát pod taktovkou dirigenta Tvrtka Karloviče.

Do Liberce se tato oblíbená opereta vrací po 11 letech. Mamzelle Nitouche neboli Slečnu Netýkavku režíruje operní, operetní a muzikálový zpěvák Oldřich Kříž.

Podle něj je u nás toto hudební dílo v noblesním překladu herce Oldřicha Nového slavnější než ve Francii, kde v roce 1883 vzniklo.

„Myslím si, že ten fenomén vytvořil Oldřich Nový svým překladem a interpretací. Vytvořil tak něco, co lidé milují dodnes,“ říká Oldřich Kříž.

„Jsou tam nesmrtelné melodie, doslova hity,“ usmívá se další z herců Lumír Olšovský. „Myslím si, že libereckému publiku se bude líbit také humorné pojetí příběhu,“ dodává.

Už veřejná generálka představení měla mnoho diváků. To by mohl předznamenat úspěch současného nastudování.

Liberecké divadlo se po jedenácti letech vrací k Mamzelle Nitouche

Herečka Ivana Korolová věří, že se bude hrát dlouho. Jestli to bude 11 let, jako při úspěšném nastudování v devadesátých letech, to ale neví: „S Michaelou Doubravovou možná během té doby porodíme jedno, dvě děti. Budeme se muset nějak vystřídat,“ žertuje herečka.

Spustit audio