Liberecká Nadace Euronisa rozdělí letos mezi potřebné víc než půl milionu

11. listopad 2018

Benefiční aukce uměleckých děl vynesla v Liberci přes 520 000 korun. Do 22. ročníku dražby Nadace Euronisa věnovalo svá díla 113 českých autorů, například Michael Rittstein, Vlastimil Zábranský nebo Jan Kanyza. 

22. ročník benefiční aukce Nadace Euronisa vynesl přes půl milionu

Dražba proběhla v sobotu odpoledne v prostorách Oblastní galerie v Liberci, kde byly darované obrazy, grafiky i sochy předtím vystaveny. Peníze z jejich prodeje rozdělí Nadace ještě letos.

 „My jsme vděční, za každého kdo přijde a jde si vydražit dílo nejenom proto, že je pěkné, ale právě proto, že chce pomoci někomu dalšímu. Ten výtěžek aukce bude použitý do otevřeného grantového kola. Na konci listopadu se sejde správní rada a rozhodne mezi třiceti pěti organizacemi, která organizace dostane ty peníze a kolik,“ uvedl ředitel Nadace Euronisa Petr Dušák. 

Z benefiční aukce Nadace Euronisa v roce 2018

Křesťanská Nadace Euronisa podporuje hlavně organizace, které pomáhají hendikepovaným, duševně nemocným, matkám s dětmi v krizových situacích nebo seniorům. Výtěžky ze všech 22 ročníků aukce uměleckých děl už přesáhly 15 milionů korun. 

autoři: Lucie Fürstová , mib
Spustit audio

Související