Liberecká mateřinka Beruška otevře v září. Nastoupit má až 130 dětí

12. červenec 2018

Město dokončuje rekonstrukci jedné z největších libereckých školek Beruška. Díky úpravám za téměř 50 milionů korun bude moci školka přijmout až o 30 dětí více.

V září by mělo do pěti oddělení nastoupit 130 dětí, včetně 37 dvouletých. Není ale vyloučeno, že stavební práce budou i nadále pokračovat.

"Dodavatelská firma slíbila, že na srpnové stěhování bude vše připraveno, abychom v září mohli začít výuku," řekl nezávislý náměstek pro školství Ivan Langr. Na začátku školního roku bude podle něj možná pokračovat ještě oprava kuchyňského a hospodářského pavilonu. Provoz školky by to ale nemělo ovlivnit.

Rekonstrukce liberecké mateřinky Beruška vyjde takřka na 50 milionů

Mateřinka Beruška je prázdná od loňského léta. Děti musely docházet do různých náhradních prostor. Podle původního plánu už měla oprava školky skončit na začátku letošního roku, rekonstrukce ale začala až letos v únoru. Předtím byla školka pavilonového typu půl roku prázdná. Město zpoždění zahájení rekonstrukce obhajovalo nutností přepracovat projektovou dokumentaci a problémy při administraci zakázky.

autoři: Lucie Postlová , mib | zdroj: ČTK
Spustit audio