Liberec v letních měsících kvůli opravě tramvajových kolejí ochromí řada uzavírek

14. červen 2012

Na prázdninové měsíce se v Liberci plánuje uzavírka nejrušnější křižovatky v centru města. Oprava tramvajové tratě na Šaldově náměstí se dotkne nejenom řidičů, ale i cestujících MHD a Zdravotnické záchranné služby. Záchranáři teď dokonce hledají náhradní místo, kde by mohl v době dopravních uzavírek přistávat vrtulník.

Tramvajové koleje jsou v havarijním stavu a opravit se musí. Hrozí tu prý dokonce vykolejení tramvaje. Druhým důvodem je, že poslední takhle rozsáhlá oprava byla před osmnácti lety.

Uzavírka se dotkne úplně všech, kteří jsou zvyklí cestovat přes město. Jinudy pojede třináct autobusových linek. Místo tramvají pojedou do Lidových sadů autobusové linky č. X2, X3. Povedou odklonem Fügnerky ulicí Palachova do zastávky Muzeum - výstaviště a pak po pravidelné trase. Některé autobusy vůbec nebudou zajíždět do zastávek Náměstí Dr. E. Beneše a Sokolská u zdi. Linka č. 36 bude po dobu výluky zrušena. Kvůli uzavírce Šaldova náměstí také řidiči nebudou smět parkovat v Klostermannově ulici. Stane se z ní jednosměrka ve směru od Husovy ulice.

Kromě velké opravy Šaldova náměstí bude uzavřena také Ostašovská ulice. I to znamená komplikace. Bude se tu opravovat most a uzavírka tu potrvá až do konce listopadu.

Obě uzavírky dělají vrásky také zdravotním záchranářům. Řidiči sanitek budou muset volit jiné trasy. Dojde dokonce i k přesunu přistávacího místa pro záchranářský vrtulník. Zatím není jisté, kde bude. Ve hře je i hřiště ve Svojsíkově ulici.

autor: Eva Malá
Spustit audio