Liberec si zahraje play-off hokejové Ligy mistrů. Tygři zdolali Davos 4:3

Hokejisté Liberce si kolo před koncem základní skupiny zajistili účast v play-off Ligy mistrů. Bílým Tygrům k postupu do vyřazovací části pomohla výhra nad Davosem. Liberečtí na domácím ledě zvítězili 4:3.

„Byl to těžkej zápas, myslím, že se musel líbit lidem. Byl to rychlej, útočnej hokej. Jsem rád, že jsme to zvládli, věřím, že nás to může posunout dopředu,“ říká liberecký gólman Roman Will. Domácí hokejisté fanouškům v závěru ale zabrnkali na nervy. Do sirény se strachovali o vítězství. Nakonec si připsali druhé v řadě po extraligové výhře nad Pardubicemi. A věří, že jim to po předchozích porážkách v nejvyšší domácí soutěži pomůže hlavně psychicky.

Oba týmy na sebe narazily už před dvěma lety. Tehdy měl navrch Davos. Asi jen těžko se soupeři mohli překvapit. „Bylo to asi fifty – fifty,“ domnívá se útočník Martin Bakoš, který gól vstřelil po spolupráci s Lukášem Jaškem.

K závěrečnému utkání do Davosu tak Bílí Tygři pojedou bez nervů. O postup do play-off nemohou přijít. I proto by mohli dostat příležitost hráči ze širšího extraligového kádru. „Možná nechám odpočinout ty nejlepší hráče, protože program je strašně náročný, máme spoustu zraněných. Pojedeme odehrát velmi důstojnou roli,“ upřesnil trenér Filip Pešán. Před cestou do Švýcarska ovšem jeho svěřence čeká ještě páteční repríza finále. Tygři zamíří na led mistrovské Komety.

autor: ppe
Spustit audio