Liberec byl v poháru 3 minuty od vyřazení, dnes v semifinále hostí Teplice

28. duben 2015

Fotbalový pohár má pro týmy jedno velké lákadlo. Jeho vítěz totiž postoupí do evropských pohárů. K triumfu ale potřebuje některé z mužstev udolat ještě dva soupeře. Dnes po sedmé hodině večer začne první semifinálový duel pro hráče Liberce a Teplic.

„Hráči se na to musí připravit, hrajeme v úterý,“ nedělá si trenér Teplic Petr Rada těžkou hlavu s tím, že jeho tým čeká tzv. anglický týden. Navíc na hřišti Liberce, který se v poslední době neskutečně zvedl. A z trápícího se mužstva je najednou postrach soupeřů, který dokázal porazit i Spartu.

„Určitě je záchrana prvotní, ale i v poháru chceme jít dál a uděláme pro to všechno. Fazóna možná je, ale nemyslím si, že bychom měli mít nosy nahoru. Musíme pořád pracovat a doufám, že to vyjde,“ chtěl by uspět liberecký Martin Frýdek.

Slovan se v lize vzdaluje od sestupových pozic, a to byl hlavní cíl pro zbytek sezony. K opětovnému vzestupu pomohl příchod trenéra Davida Vavrušky, který ale po sobotní výhře na Slovácku, která prodloužila libereckou sérii bez porážky na pět soutěžních utkání, ještě na pohárový zápas nemyslel.

„To je úplně jiná soutěž, jiný level. A pohár nezná favorita, je to úplně něco jiného. Vždyť jsme málem vypadli s Třincem, byli jsme od toho tři minuty,“ připomíná David Vavruška, že Liberec málem nestačil v pohárovém čtvrtfinále na druholigový tým.

Teď je ale Slovan v daleko lepší formě a po sedmé hodině večer přivítá v domácím prostředí Teplice, které o víkendu prohrály ve Vršovicích s Bohemians.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Mladá Boleslav s Jabloncem. První zápas hostí Středočeši zítra.

autoři: mva , vman
Spustit audio