Kvůli hokejovému zápasu Ligy mistrů jsou v Liberci zvýšená bezpečnostní opatření

Liberečtí hokejisté nastoupí v Lize mistrů proti německému Augsburgu. Zápas rozehrají v 19 hodin a 30 minut. Policisté očekávají vysokou návštěvnost zápasu, nejen v okolí liberecké Home Credit Areny proto posílili bezpečnostní opatření.

 „Před a po ukončení utkání budou policisté zejména dohlížet na dodržování veřejného pořádku při přesunu fanoušků ke stadionu a následně při jejich odchodu. Policejní hlídky se budou pohybovat v okolí zimního stadionu a přilehlých ulicích,“ uvedla mluvčí krajské policie Vladimíra Šrýtrová. V pohotovosti budou kriminalisté, psovodi i členové antikonfliktního týmu. Na pořádek budou dohlížet také městští strážníci a osmdesát lidí z pořadatelské služby.

Kvůli vysoké návštěvnosti zápasu jsou podle policie možné komplikace v dopravě. Návštěvníci by k liberecké aréně měli přijet s předstihem. „Policisté budou věnovat velkou pozornost dohledu na bezpečnost silničního provozu zejména v okolí stadionu, křižovatkách v této lokalitě a na místech určených k parkování,“ doplnila Šrýtrová. Řidiči musí počítat i s možným omezením či zastavení provozu, ke kterému policie přistoupí, pokud to bude vyžadovat situace.

autor: mib | zdroj: Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje
Spustit audio

Související