Kvitová, Kristýna Plíšková a Berdych budou ve Wimbledonu bojovat o osmifinále

4. červenec 2015

Obhájkyni titulu Petru Kvitovou čeká ve Wimbledonu třetí zápas. Dva předchozí zvládla velmi hladce a na turnaji zažívá zřejmě trochu více klidu ve srovnání s minulým rokem. Alespoň pokud jde o národnost soupeřek.

„Hrála jsem s Andreou (Hlaváčkovou), ve čtvrtfinále s Bárou (Strýcovou) a pak jsem měla Lucku (Šafářovou), takže to bylo docela náročné. I vzhledem k tomu, ten loňský titul byl trošku speciální,“ vrací se za loňským Wimbledonem Petra Kvitová.

V tomto směru tedy zatím zažívá Petra Kvitová klidnější turnaj. Ať už se letos na dvorcích All England Clubu stane cokoli, může loňská šampionka narazit ve stejné polovině pavouku na českou krajanku, v tomto případě Kristýnu Plíškovou, nejdříve až v semifinále.

Lucii Šafářovou by teoreticky potkala až v případném zápase o titul.

„Do pavouka se nekoukám, takže nevím, jak to tam je. Ale Lucka hraje v jiný den, takže je ve druhé části pavouka. Jinak je to nepříjemné, když hrajete s Češkou, se kterou se navíc dobře znáte a máte k sobě blízko. Tyhle pocity nejsou úplně nejjednodušší, ale na kurtu chce každá vyhrát. Přesto emoce trochu brzdíte,“ říká Petra Kvitová.

Emoce tohoto typu dnes tedy Petra Kvitová určitě nemusí brzdit. Někdejší světová jednička Srbka Jelena Jankovićová je totiž pokaždé singlovou a také fedcupovou soupeřkou, i když mluví podobnou řečí.

„Je hodně výbušná jako Srbka a hodně nadává. Jestli to bude i tady, tak to bude hodně zajímavé,“ usmívá se Petra Kvitová, která si s temperamentní Jelenou Jankovićovou zahraje o postup do singlového osmifinále.

O totéž se dnes na dvorcích Al England Clubu budou snažit ještě dva čeští tenisté Krisýna Plíšková v duelu s Rumunkou Monicou Niculescuovou a Tomáš Berdych v zápase proti Španělu Pablu Andujarovi.

autoři: jpa , Vojtěch Bureš
Spustit audio