Krušnohorské Vánoce v Litvínově letos poprvé potrvají čtyři týdny. Děčín oživuje vánočními akcemi Podmokly

13. listopad 2021

Litvínov rozsvítí vánoční strom na náměstí v centru města v pondělí 29. listopadu. Také Děčín už má kompletní program na advent, počítá i s tím, že se epidemická situace zhorší.

Poprvé adventní trhy v Litvínově potrvají až do Vánoc. Město za ně zaplatí více než jeden milion tři sta tisíc korun. Každodenní program naplní nejen děti z místních mateřských a základních škol. „Měníme celkově koncepci Krušnohorských Vánoc, rozšiřujeme program o vánoční trhy na náměstí Míru. Tradiční věci zůstávání, například Fler jarmark, netradičně ozdobené vánoční stromečky. Bude i nasmlouvaný kulturní program,“ popisuje starostka Litvínova Kamila Bláhová z hnutí ANO: 

Kvůli výluce tramvajové tratě letos tradiční Mikulášskou tramvaj nahradí Vánoční historický autobus.

Také Děčín už má hotový program na letošní advent. První adventní neděli se ve městě rozsvítí šest vánočních stromečků, o dva víc než v minulých letech. Naplánovaný je velký počet veřejných vánočních akcí.

Radnice si ale ve smlouvách ošetřila možnost, že je bude muset kvůli špatné epidemické situaci zrušit. „Na mnoha místech chceme po úspěšném Oktoberfestu oživovat i Podmokly, takže opět budou akce na Husově náměstí, bývalé tržnici, Masarykově náměstí, Křížové ulici. Kdyby to nevyšlo, účinkující jsou připraveni, že nebudeme platit částky za vystoupení v důsledku úředního zákazu,“ říká náměstek primátora z Volby pro Děčín Martin Pošta.

autoři: Daniela Pilařová , Jan Beneš , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související