Krkonošská ulice v centru Vrchlabí projde letos poslední etapou opravy. Čekají řidiče komplikace?

9. březen 2021 09:00

Vrchlabská radnice plánuje dokončit kompletní opravu Krkonošské ulice. Konkrétně od začátku náměstí TGM až k náměstí Míru. Celkové náklady se mají pohybovat kolem 30 milionů korun. Cílem je změnit vzhled náměstí, opravit chodníky a zklidnit dopravu v centru. 

Centrum Vrchabí ale také čeká na několik týdnů, pravděpodobně v létě, uzavírka. Řidiči tak náměstím neprojedou.

Čtěte také

Spousta obchodů a restaurací, lékárna a knihovna. Před nimi nerovné chodníky, místy vydrolené a popraskané. Jejich opravu plánuje už vrchlavská radnice dlouho.

„Já jsem si to chtěla opravit, ale město chce, aby to bylo uděláno jednotně. Ne aby si to každý udělal sám," říká majitelka zverimexu, která právě obsluhuje zákaznici.

To, že město plánuje kvůli opravě na pár týdnů uzavírku celé Krkonošské ulice, bude pravděpodobně znamenat pro ochodníky pokles tržeb. Zároveň ale prý vítají, že se chodníky dají konečně do pořádku.

„Chceme, aby to tady bylo hezké. A uzavírka, tak to prostě bez toho nejde udělat. Musí se něco obětovat."

Krkonošskou ulici v centru Vrchlabí čeká poslední etapa kompletní opravy

Spousta zákazníků vítá to, že si přímo na ulici mohou zaparkovat auto a do obchodů to mají kousek.
„Doufáme, že aspoň pěší nám zůstane. Věříme, že lidé za námi rádi přijdou i pěšky," říká pracovnice obchodu se zdravou výživou a bezobalovými potravinami Kateřina Klučilová.

Čtěte také

Podle starosty Jana Sobotky za STAN se celá ulice bude muset kvůli opravným pracem uzavřít.
„Chceme minimalizovat úplnou uzavírku a chtěli bychom, aby silnice byla co nejdříve hotová. A potom se dodělávaly chodníky, aby mohla být například na semafory jednosměrně průjezdná. To znamená, je to naplánováno na maximálně čtyři měsíce. A z toho dva měsíce by to mělo být průjezdné."

Dělníky začnou s opravami v úseku od ulice Svatopluka Čecha až k náměstí Míru.
„Samozřejmě také inženýrské sítě, kanalizace, vodovod, elektřina. Na náměstí TGM by měl vzniknout vyvýšený nájezd. To by mělo tvořit přirozený retardér."

Zvětší se a vytvoří nová parkovací místa, přibude zeleň, nové lavičky a květináče a také rychlonabíjecí stanice pro elektromobily.

Spustit audio

Související