Koupí tašky můžete někomu pomoct najít práci. V Liberci se opět koná tradiční Kašparovo taškaření

27. listopad 2021 08:39

Více než jedenáct set tašek zaplnilo Oblastní galerii Lázně v Liberci. Centrum Kašpar tam v sobotu 27. listopadu pořádá už po osmé benefici Kašparovo taškaření. Výtěžek z prodeje tašek pomáhá financovat služby pro ty, kteří mají ztíženou možnost najít si práci.

Tašky ušili a darovali lidé z celé republiky. Letos jsou ke koupi například háčkované síťovky, patchworkové tašky, potištěné i ručně malované tašky, kosmetické taštičky i penály.

„Po koronavirové krizi se nově mezi našimi klienty a klientkami objevují lidé, kteří v minulosti pracovali jako živnostníci a teď jsou v situaci, že se musí nechat zaměstnat. Třeba si s tím neví úplně rady a mají velké finanční problémy. Třeba lidé nad 50 let nebo lidé v produktivním věku, kteří nečekaně přišli o práci v oboru, kde se to nepředpokládalo,“ přiblížila Monika Gavlasová z libereckého spolku Centrum Kašpar, který se zaměřuje na pomoc lidem se sháněním práce.

Benefiční akce se koná v Oblastní galerii v Liberci od 13 do 17 hodin. Vstup je zdarma, dovnitř ale můžou kvůli protiepidemickým opatřením jen lidé s dokončeným očkováním nebo lidé po prodělané nemoci covid-19. Ty, kteří by tyto podmínky nesplňovali, obslouží pořadatelé u stolku před galerií.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související