Koupaliště v Libereckém kraji měla v červnu rekordní návštěvnost

28. červen 2019 11:00

Letošní červen bude pro některá venkovní koupaliště v Libereckém kraji rekordní. Sezoně zatím přeje počasí.

Rekordní bude letošní červen z hlediska návštěvnosti například pro nejmodernější koupaliště v kraji – turnovskou Maškovu zahradu. „Doposud jsme měli nejvíc návštěvníků asi předloni – to bylo 12 500 lidí a na tom čísle jsme už teď,“ říká vedoucí městského areálu Tomáš Špinka. Plné návštěvníků bylo koupaliště v Turnově tuto středu, tedy v zatím nejteplejší den roku, kdy přišlo přes dva tisíce návštěvníků přes den a na večerní koupání dalších čtyři sta. „To nepamatuji, navíc, když šlo o všední den,“ dodal Špinka.

Vesecký rybník v Liberci už zřejmě nebude vlastnit město

Stráně přilehlé k Mlýnskému rybníku ve Vesci nabízejí i dostatek plochy pro všechny zájemce o odpočinek i opalování na dece

Město Liberec zřejmě zdarma převede Vesecký rybník na Povodí Labe. Sjednocení vlastnictví je podmínkou pro získání dotace.

Plavce v Liberci láká například vratislavické koupaliště – i tam je sezona už nyní rekordní. „Letošní červen je mimořádně dobrý. V červnu máme otevřeno asi posledních deset let a letošní nám vydělal už více než některý červenec,“ komentuje správce koupaliště Petr Polda.

Podle webu Krajské hygienické stanice v Liberci se ale v některých přírodních vodních plochách zhoršila kvalita vody, třeba v Hamerském jezeře nebo koupališti v Zákupech. Jestli si chcete ověřit, že v místě, kde se plánujete koupat, je kvalita vody podle hygieniků v pořádku, podívejte se na tento web.

zdroj: ČTK
Spustit audio