Konec starého i začátek nového roku s Českým rozhlasem Liberec: Setkávání, bilancování i dárky

29. prosinec 2021

Na Silvestra i Nový rok pro vás máme připravené soutěže, setkání se zajímavými lidmi, ohlédnutí za končícím rokem i humorná vyprávění.

Už v poslední den ráno po 9. hodině pro vás naše rozhlasová kolegyně Iveta Kalátová Silvestrovskou soutěž. Znáte dobře české filmové komedie? Jestli ano, můžete soutěžit o zajímavé ceny, čeká vás hodina plná filmových ukázek, humoru a dobré pohody.

Čtěte také

Po 10. hodině začne silvestrovské vydání pořadu Kouzlo techniky Libereckého kraje, do kterého pro vás redaktor Tomáš Mařas nejen vybral to nejzajímavější z už odvysílaných dílů, ale i to, co se do nich nevešlo. Dozvíte se například podrobnosti o pater nosteru na jabloneckém magistrátu, o rekonstrukci parní lokomotivy Albatros v České Lípě, a navštívíte unikátní sušárnu chmele v Dubé, Harcovskou přehradu i liberecké tramvajové depo.

Na povídání u skleničky dobrého pití vás Patrik Rozehnal a Naďa Konvalinková pozvou v 11 hodin. Hosty Silvestrovských pochoutek budou Jiří Bartoška, Ivan Mládek, Václav Faltus, Petr Jablonský, Ladislav Županič, Zdeněk Troška, Jakub Prachař a další.

Od 13 hodin se můžete zaposlouchat do pátečního dílu Silvestrovského týdne s Humoriádou, kam si Patrik Rozehnal tentokrát pozval herce Pavla Zedníčka. Probere s ním veselé historky ze školy, z natáčení pořadu Kufr a dojde i na valašské eskapády.

A protože Silvestr letos připadá na pátek, připravil kolega Jakub Marvan Silvestrovský speciál pořadu Kultura pod Ještědem, ve kterém po 18. hodině nabídne řadu nevšedních setkání. Liberecký arciděkan římskokatolické církve Radek Jurnečka zavzpomíná na svá učňovská léta a přiblíží i svou roli vězeňského kaplana.
S knihkupcem Martinem Fryčem se ohlédneme za uplynulým rokem a nahlédneme i do toho nadcházejícího. Se svými dětmi si pak u rádia můžete i zazpívat, a to s libereckou hudební školičkou Čermáček Evy Čermákové.

Vladimír Menšík (nedatováno)

Na Vladimíra Menšíka a legendární Silvestry s ním zavzpomínáme po 19. hodině a od 21 hodin už vás čeká tříhodinová Silvestrovská Humoriáda, v rámci které vystoupí celkem 12 umělců z řad herců, komiků a zpěváků. Bude to vůbec největší Humoriáda, kterou jsme kdy vysílali!

Popřejte štěstí v novém roce písničkou

Jak už našeho vysílání víte, rozdávání dárků v Českém rozhlase Liberec Vánocemi nekončí, pokračujeme v něm dál. Soutěž, ve které hraje hlavní roli zvoneček, začíná už 1. ledna, tak si ji nenechte ujít.

Všem svým přátelům, známým, kolegům i členům rodiny, které jste nestihli, nebo nemohli koncem roku navštívit a osobně jim popřát, můžete 1. ledna poslat prostřednictvím rozhlasových vln písničku i s přáním, nebo jen tak, v Novoročních písničkách na přání, po 12. a po 17. hodině.

Naši reportéři měli v uplynulém roce spoustu práce. Přinášeli detailní informace o všech opatřeních zavedených kvůli epidemii koronaviru, zaznamenali také spoustu pozitivních novinek v našich městech i obcích a natáčeli i veselé a inspirativní příběhy o lidech z našeho kraje. Ohlédnutí za rokem 2021 pro vás z těch nejzajímavějších reportáží sestavila redaktorka Ivana Bernáthová, nenechte si ho ujít na Nový rok po 18. hodině.

A pokud si chcete připomenout některé pořady z našeho vánočního vysílání, najdete je zde.

Děkujeme za vaši přízeň a milé vzkazy, které nám posíláte, jsme rádi, že jste s námi a budeme rádi s vámi i v roce 2022.

autor: reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.