Komunitní středisko Kontakt v Liberci pořádá pro ukrajinské děti letní kempy s výukou češtiny. Měly by jim ulehčit zářijový nástup do škol

13. červenec 2022 11:44

Na kempech s výukou češtiny by se během letních prázdnin mělo vystřídat zhruba 80 ukrajinských dětí. Pro většinu dětí zajišťují organizátoři také odpolední volnočasový program i celodenní stravu.

Komunitní středisko kontakt pořádá pro ukrajinské děti letní kurzy češtiny

Liberecké Komunitní středisko Kontakt pořádá o letních prázdninách pro děti z Ukrajiny několikatýdenní příměstské tábory, kde se učí česky. Děti každý všední den přichází do komunitního střediska, kde jsou rozdělené podle věku do tří výukových místností.

Zájemci o tyto kempy museli splnit pouze jednu podmínku: Že od září nastoupí do tuzemských škol. Letní výuka češtiny by jim to měla ulehčit.

Čtěte také

Pro většinu dětí zajišťují organizátoři celodenní stravu a také odpolední volnočasový program. Celkové náklady jsou zhruba jeden milion korun. Podle zástupkyně ředitele komunitního střediska Marie Matějíčkové pomůže s jejich financováním dotace. „Jsme rádi, že se nám podařilo získat grantovou podporu od ministerstva vnitra a díky tomu mají děti tento jazykový příměstský tábor zdarma,“ řekla Českému rozhlasu Marie Matějíčková.

Za dětmi se by podívat redaktor Tomáš Mařas, poslechněte si reportáž.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související